Vår historia

Vår historia

Sommaren 1950

I källaren till villan vispade Harry Kling ihop en blandning och prövade sig fram till en smak som låg i linje med hans framtida beskrivning av glass. Enbart sött och kallt räckte inte. Det skulle smaka gott också. Han hällde upp glassblandningen i en stor form och lade isblock omkring. Mariestadsborna älskade Harrys glass!

”GLASS SKA VARA MER ÄN BARA SÖT OCH KALL!”

HÖSTEN 1955

Sommaren hade varit rekordvarm och Harry Kling gjorde sitt bästa för att svalka medborgarna. Men han visste att försäljningen under vintern obevekligen sjönk. Med sin bakgrund som konditor tog han fram Cocosbollar. Det blev en succé och du kan fortfarande köpa dem bakade efter originalreceptet. Extra stora i förpackning om 4 eller 25.

våren 1974

Harry beger sig till Piteå och köper en glassmaskin från Strands glass. Med på köpet får han förpackningsmaterial för en glass som heter POP 64. Harry, som alltid varit duktig på ekonomi, använder förpackningen för sin apelsinisglass doppad i mörk choklad. När materialet tar slut så ger han den nytt namn. Klassikern POP 74 var född!

“PÅ DET GODAS SIDA”

SOmmaren 1983

M-400 kan tyckas vara ett väldigt underligt namn för en glass. Man kan säga att allt är Hertig Karls fel, grundaren av Mariestad. M:et står för just Mariestad, platsen vid Vänerns strand där Harry Kling levde och verkade. Och året 1983 så firade Mariestad 400 år. Till jubileet så togs denna praktpjäs till glass fram. En av våra stora storsäljare sedan dess!

Våren 1991

Harry säljer sitt livsverk till Falköpings Mejeri. Han fortsätter dock att jobba kvar i företaget flera år. Man påbörjar också flytten till Milstensgatan, där vi fortfarande är kvar, och man investerar i större frystunnel och större fryslager för att öka kapaciteten. Tillgången på Kling Glass är säkrat för kommande generationer!

våren 2020

Vi firar 70-årsjubileum med nyheter som Stråbärry och favoriten i repris, Lumumba. Men det som startade alltihop, Dinétårtan har varit med hela vägen. Vi säljer nu över 20000 på ett år och det gör det till en av våra största produkter. Den är vår praktfulla stolthet, dekorerad med en omsorgsfullt handsnurrad marsipankrans och stor nog att ge 16 personer sitt glassbehov lyckosamt stillat.

IDAG

Lagom till årsskiftet 2019 så tillkännagivs att våra nya ägare, Joachim Magnusson och
Morgan Lundin har stora planer för framtiden. Vi befinner oss på en resa där fler och fler upptäcker den goda glassen från Mariestad. Närproducerat, äkta innehåll och äkta historia gör att Kling Glass står stadigt och lever upp sin devis – En godare värld!

“KLING GLASS – KALL, GOD, ÄRLIG OCH NÄRPRODUCERAD”